Dlaczego warto wziąć udział?
Celem szkolenia jest przekazanie informacji o wszystkich zmianach, jakie pojawią się wraz z nową wersją normy IFS oraz ma za zadanie przypomnieć te wymagania, które komitet techniczny IFS wskazał jako kluczowe dla zapewnienia bezpieczeństwa produktów oraz zapewnienie zgodności nowej wersji normy z wymaganiami GFSI Benchmarking.
Odbiorcy szkolenia
Odbiorcami szkolenia mogą być pełnomocnicy i specjaliści ds. systemów zarządzania, managerowie i inżynierowie jakości, audytorzy wewnętrzni oraz osoby zajmujące się na co dzień zarządzaniem, funkcjonowaniem i administrowaniem systemami zarządzania bezpieczeństwem żywności.
Program szkolenia
- Koncentracja audytu na procesach produkcyjnych, inspekcji zakładu, ocenie stosowania się do dobrych praktyk kosztem oceny dokumentacji
- Co oznacza i jak należy nadzorować procesy zlecane na zewnątrz oraz co twórcy normy rozumieją przez wyroby handlowe
- Omówienie nowych wymagań dotyczących kultury bezpieczeństwa wyrobów
- Procesy certyfikacyjne, audyty niezapowiedziane
- Podejście do oceny firm wielooddziałowych, wielozakładowych
- Zmodyfikowany system oceniania