Food and beverage

Zmiany w standardzie IFS – wersja 7

IFS DNV

Zmiany, z którymi musimy się zmierzyć, są konswekwencją programu usprawniania standardu IFS w wyniku zmieniających się oczekiwań sieci handlowych, incydentów rynkowych, wskazówek formułowanych przez GFSI (Global Food Safety Initiative), a także obserwacji efektywności procesów certyfikacji. Wszystkie certyfikacje po 01.07.2021 muszą być prowadzone w oparciu o nową normę.

Dlaczego warto wziąć udział?

Celem szkolenia jest przekazanie informacji o wszystkich zmianach, jakie pojawią się wraz z nową wersją normy IFS oraz ma za zadanie przypomnieć te wymagania, które komitet techniczny IFS wskazał jako kluczowe dla zapewnienia bezpieczeństwa produktów oraz zapewnienie zgodności nowej wersji normy z wymaganiami GFSI Benchmarking.

Odbiorcy szkolenia

Odbiorcami szkolenia mogą być pełnomocnicy i specjaliści ds. systemów zarządzania, managerowie i inżynierowie jakości, audytorzy wewnętrzni oraz osoby zajmujące się na co dzień zarządzaniem, funkcjonowaniem i administrowaniem systemami zarządzania bezpieczeństwem żywności.  

Program szkolenia

  • Koncentracja audytu na procesach produkcyjnych, inspekcji zakładu,  ocenie stosowania się do dobrych praktyk kosztem oceny dokumentacji
  • Co oznacza i jak należy nadzorować procesy zlecane na zewnątrz oraz co twórcy normy rozumieją przez wyroby handlowe 
  • Omówienie nowych wymagań dotyczących kultury bezpieczeństwa wyrobów
  • Procesy certyfikacyjne, audyty niezapowiedziane
  • Podejście do oceny firm wielooddziałowych, wielozakładowych 
  • Zmodyfikowany system oceniania

Dlaczego warto wziąć udział?

Celem szkolenia jest przekazanie informacji o wszystkich zmianach, jakie pojawią się wraz z nową wersją normy IFS oraz ma za zadanie przypomnieć te wymagania, które komitet techniczny IFS wskazał jako kluczowe dla zapewnienia bezpieczeństwa produktów oraz zapewnienie zgodności nowej wersji normy z wymaganiami GFSI Benchmarking.

Odbiorcy szkolenia

Odbiorcami szkolenia mogą być pełnomocnicy i specjaliści ds. systemów zarządzania, managerowie i inżynierowie jakości, audytorzy wewnętrzni oraz osoby zajmujące się na co dzień zarządzaniem, funkcjonowaniem i administrowaniem systemami zarządzania bezpieczeństwem żywności.  

Program szkolenia

  • Koncentracja audytu na procesach produkcyjnych, inspekcji zakładu,  ocenie stosowania się do dobrych praktyk kosztem oceny dokumentacji
  • Co oznacza i jak należy nadzorować procesy zlecane na zewnątrz oraz co twórcy normy rozumieją przez wyroby handlowe 
  • Omówienie nowych wymagań dotyczących kultury bezpieczeństwa wyrobów
  • Procesy certyfikacyjne, audyty niezapowiedziane
  • Podejście do oceny firm wielooddziałowych, wielozakładowych 
  • Zmodyfikowany system oceniania

Sprawdź terminy najbliższych szkoleń

Harmonogram szkoleń

Zapoznaj się z naszą aktualną ofertą szkoleń

Harmonogram webinariów

Zapoznaj się z naszą ofertą webinariów (PDF)

Aktualności

Najnowsze wiadomości Business Assurance

O DNV - Business Assurance

Kilka słów o naszej organizacji

Kontakt Business Assurance

Masz inne pytania? Prześlij je do nas

RODO

Polityka prywatności DNV Business Assurance Poland

Ogólne Warunki Handlowe Szkoleń otwartych organizowanych przez DNV Business Assurance Poland Sp. z o.o.

Pobierz PDF

Instrukcja zapisu na szkolenia

Pobierz PDF