Zmiany w standardzie IFS – wersja 7
Zmiany, z którymi musimy się zmierzyć, są konswekwencją programu usprawniania standardu IFS w wyniku zmieniających się oczekiwań sieci handlowych, incydentów rynkowych, wskazówek formułowanych przez GFSI (Global Food Safety Initiative), a także obserwacji efektywności procesów certyfikacji. Wszystkie certyfikacje po 01.07.2021 muszą być prowadzone w oparciu o nową normę.
Dlaczego warto wziąć udział?
Celem szkolenia jest przekazanie informacji o wszystkich zmianach, jakie pojawią się wraz z nową wersją normy IFS oraz ma za zadanie przypomnieć te wymagania, które komitet techniczny IFS wskazał jako kluczowe dla zapewnienia bezpieczeństwa produktów oraz zapewnienie zgodności nowej wersji normy z wymaganiami GFSI Benchmarking.
Odbiorcy szkolenia
Odbiorcami szkolenia mogą być pełnomocnicy i specjaliści ds. systemów zarządzania, managerowie i inżynierowie jakości, audytorzy wewnętrzni oraz osoby zajmujące się na co dzień zarządzaniem, funkcjonowaniem i administrowaniem systemami zarządzania bezpieczeństwem żywności.
Program szkolenia
- Koncentracja audytu na procesach produkcyjnych, inspekcji zakładu, ocenie stosowania się do dobrych praktyk kosztem oceny dokumentacji
- Co oznacza i jak należy nadzorować procesy zlecane na zewnątrz oraz co twórcy normy rozumieją przez wyroby handlowe
- Omówienie nowych wymagań dotyczących kultury bezpieczeństwa wyrobów
- Procesy certyfikacyjne, audyty niezapowiedziane
- Podejście do oceny firm wielooddziałowych, wielozakładowych
- Zmodyfikowany system oceniania
Dlaczego warto wziąć udział?
Celem szkolenia jest przekazanie informacji o wszystkich zmianach, jakie pojawią się wraz z nową wersją normy IFS oraz ma za zadanie przypomnieć te wymagania, które komitet techniczny IFS wskazał jako kluczowe dla zapewnienia bezpieczeństwa produktów oraz zapewnienie zgodności nowej wersji normy z wymaganiami GFSI Benchmarking.
Odbiorcy szkolenia
Odbiorcami szkolenia mogą być pełnomocnicy i specjaliści ds. systemów zarządzania, managerowie i inżynierowie jakości, audytorzy wewnętrzni oraz osoby zajmujące się na co dzień zarządzaniem, funkcjonowaniem i administrowaniem systemami zarządzania bezpieczeństwem żywności.
Program szkolenia
- Koncentracja audytu na procesach produkcyjnych, inspekcji zakładu, ocenie stosowania się do dobrych praktyk kosztem oceny dokumentacji
- Co oznacza i jak należy nadzorować procesy zlecane na zewnątrz oraz co twórcy normy rozumieją przez wyroby handlowe
- Omówienie nowych wymagań dotyczących kultury bezpieczeństwa wyrobów
- Procesy certyfikacyjne, audyty niezapowiedziane
- Podejście do oceny firm wielooddziałowych, wielozakładowych
- Zmodyfikowany system oceniania