Skip to content

Wymagania ISO 22000:2018

Szkolenie pozwala zrozumieć wymagania normy, zmiany w standardzie w odniesieniu do wydania z 2005 r., sposób przeprowadzania przeglądu i określenia miejsca organizacji. Uczestnicy nabędą również praktyczne umiejętności w zakresie zarządzania standardem.

Co zyskujesz

Podczas szkolenia uzyskasz: 

  • Zrozumienie wymagań oraz funkcjonowanie standardu ISO 22000,
  • Wiedzę z zakresu zmian w standardzie w odniesieniu do wydania z 2005 roku,
  • Wiedzę w zakresie sposobu przeprowadzania przeglądu i określenia miejsca organizacji oraz poziomu wdrożenia wymagań,
  • Praktyczne umiejętności w zakresie zarządzania standardem oraz interpretacji wymagań.

Odbiorcy szkolenia

Odbiorcami szkolenia są pracownicy zakładów związanych z produkcją żywności, posiadających standard lub planujących jego wdrożenie, osoby odpowiedzialne za wdrożenie, weryfikację i utrzymanie systemów bezpieczeństwa żywności – m.in. pełnomocnicy, audytorzy wewnętrzni, kontrola jakości, osoby prowadzące działalność doradczą w zakresie systemów zarządzania.

Zawartość szkolenia

  • Miejsce organizacji w łańcuchu żywnościowym,
  • Podstawowe wymagania prawa żywnościowego,
  • Zarządzanie ryzykiem w produkcji żywności,
  • ISO 22000:2018 schemat certyfikacji,
  • Wymagania standardu ISO 22000:2018 i zmiany w stosunku do wydania z 2005 roku,
  • Struktura podstawowa HLS oraz specyficzne wymagania dla ISO 22000, 
  • Planowanie procesu wdrażania i przejścia na wydanie z roku 2018,
  • Praktyczna interpretacja kluczowych wymagań,
  • Forma szkolenia: prezentacja oraz ćwiczenia. 

Co zyskujesz

Podczas szkolenia uzyskasz: 

  • Zrozumienie wymagań oraz funkcjonowanie standardu ISO 22000,
  • Wiedzę z zakresu zmian w standardzie w odniesieniu do wydania z 2005 roku,
  • Wiedzę w zakresie sposobu przeprowadzania przeglądu i określenia miejsca organizacji oraz poziomu wdrożenia wymagań,
  • Praktyczne umiejętności w zakresie zarządzania standardem oraz interpretacji wymagań.

Odbiorcy szkolenia

Odbiorcami szkolenia są pracownicy zakładów związanych z produkcją żywności, posiadających standard lub planujących jego wdrożenie, osoby odpowiedzialne za wdrożenie, weryfikację i utrzymanie systemów bezpieczeństwa żywności – m.in. pełnomocnicy, audytorzy wewnętrzni, kontrola jakości, osoby prowadzące działalność doradczą w zakresie systemów zarządzania.

Zawartość szkolenia

  • Miejsce organizacji w łańcuchu żywnościowym,
  • Podstawowe wymagania prawa żywnościowego,
  • Zarządzanie ryzykiem w produkcji żywności,
  • ISO 22000:2018 schemat certyfikacji,
  • Wymagania standardu ISO 22000:2018 i zmiany w stosunku do wydania z 2005 roku,
  • Struktura podstawowa HLS oraz specyficzne wymagania dla ISO 22000, 
  • Planowanie procesu wdrażania i przejścia na wydanie z roku 2018,
  • Praktyczna interpretacja kluczowych wymagań,
  • Forma szkolenia: prezentacja oraz ćwiczenia. 

Sprawdź terminy najbliższych szkoleń

  Harmonogram szkoleń

Harmonogram szkoleń

Zapoznaj się z naszą aktualną ofertą szkoleń

  Harmonogram webinariów

Harmonogram webinariów

Zapoznaj się z naszą ofertą webinariów (PDF)

  Aktualności

Aktualności

Najnowsze wiadomości Business Assurance

 

O DNV - Business Assurance

Kilka słów o naszej organizacji

 

Kontakt Business Assurance

Masz inne pytania? Prześlij je do nas

 

RODO

Polityka prywatności DNV Business Assurance Poland

 

Ogólne Warunki Handlowe Szkoleń otwartych organizowanych przez DNV Business Assurance Poland Sp. z o.o.

Pobierz PDF

 

Instrukcja zapisu na szkolenia

Pobierz PDF