Co zyskujesz
Podczas szkolenia uzyskasz:
- Wiedzę nt. najczęściej wykrywanych zafałszowań w w Polsce, UE i na świecie,
- Umiejętność szacowania ryzyka,
- Umiejętność budowania systemu przeciwdziałania zafałszowaniom i oszustwom.
Odbiorcy szkolenia
Odbiorcami szkolenia są pracownicy przemysłu spożywczego. Głównie osoby zajmujące się funkcjonowaniem systemów jakościowych, pracownicy działów zakupu oraz wyższa kadra zarządzająca.
Zawartość szkolenia
- Przegląd najczęściej wykrywanych zafałszowań żywności w Polsce i w Unii Europejskiej, rodzaje zafałszowań,
- Wymagania standardów, FSSC 22000, BRC i IFS w zakresie przeciwdziałania zafałszowaniom i oszustwom oraz gwarantowania autentyczności żywności,
- Wykorzystanie metodologii VACCP i TACCP w ocenie ryzyka zakupu zafałszowanych surowców, czyli zbieranie danych do analizy od dostawców (właściwy formularz kwalifikacji dostawcy) oraz dane zewnętrzne (z rynku i od instytucji rządowych),
- Przedstawienie dwóch metodyk oceny ryzyka zakupu zafałszowanych surowców w zależności od polityki zakupowej firmy – warsztaty z dokumentacją,
- Wdrożenie wyników oceny ryzyka „food fraud” do procedury przyjęcia i badania surowców,
- Inne (poza badaniami) metody eliminacji ryzyka zakupu zafałszowanych surowców.
Szkolenia realizowane są w formie online (zdalnie) za pomocą platformy ClickMeeting
Informacje organizacyjne
- Najpoźniej 3 dni przed terminem szkolenia online zostanie wysłana informacja potwierdzająca przeprowadzenie bądź anulowanie szkolenia.
- Wraz z informacją potwierdzającą przeprowadzenie szkolenia online zostanie przesłany link z możliwością sprawdzenia połączenia z platformą. W przypadku jakichkolwiek problemów prosimy o kontakt: Szkolenia@dnvgl.com
- Na 30 min przed rozpoczęciem szkolenia zostanie wysłany link z dostępem do platformy na e-maile podane przez uczestników
- Wymagane jest stabilne łącze internetowe oraz sprawdzenie swoich systemów audio
- 1.4GHz Intel® Pentium® 4 lub szybszy (bądź równoważny) dla Microsoft® Windows® XP lub Windows 7
- 2GHz Pentium 4 lub szybszy (bądź równoważny) dla Windows Vista® Windows XP, Windows Vista, Windows 7 lub Windows 8 (32-bitowy/64-bitowy z 32-bitową przeglądarką)
- 512MB pamięci RAM (rekomendowane 1GB) dla Windows XP lub Windows 7; 1GB pamięci RAM (rekomendowane 2GB) dla Windows Vista lub Windows 8
- Wymagana przeglądarka Google Chrome
- Adobe® Flash® Player 11.3 dla wszystkich użytkowników (organizatorów, prezenterów, uczestników i administratorów). Dostępne porty 1935, 443 i 80