Co zyskujesz
Podczas szkolenia uzyskasz:
- Znajomość zagadnień, istoty tematu, oraz otoczenia kultury bezpieczeństwa żywności,
- Umiejętność budowania kultury bezpieczeństwa żywności,
- Umiejętność pomiaru poziomu kultury bezpieczeństwa żywności,
- Umiejętność doskonalenia, wdrażania na kolejne poziomy kultury bezpieczeństwa żywności.
Odbiorcy szkolenia
Odbiorcami szkolenia są pracownicy przemysłu spożywczego, kierownicy wszystkich działów firm tego sektora oraz kadra zarządzająca.
Zawartość szkolenia
- Kultura i klimat bezpieczeństwa żywności – podstawy, definicje i zależności,
- Czynniki decydujące o kulturze bezpieczeństwa żywności, takie jak uczciwość, przywództwo na różnych szczeblach organizacji, system bezpieczeństwa żywności oparty na zachowaniach pracowników, wdrożenie, działanie proaktywne i zaangażowanie,porozumiewanie się, praktyka i wiedza oraz działanie długoterminowe,
- Szkolenie i wiedza nie oznaczają zmiany zachowań, czyli bodźce do zmiany zachowań oraz metody zaangażowania pracowników,
- Zjawisko i potrzeba „just culture” w kształtowaniu bezpieczeństwa żywności,
- Etapy kształtowania i wdrażania KBŻ,
- Jak zintegrować KBŻ z funkcjonującym systemem zarządzania w organizacji?
- Narzędzia pomiaru kultury bezpieczeństwa żywności i „just culture”,
- Dojrzałość i kolejne poziomy kultury bezpieczeństwa żywności.
Szkolenia realizowane są w formie online (zdalnie) za pomocą platformy ClickMeeting
Informacje organizacyjne
- Najpoźniej 3 dni przed terminem szkolenia online zostanie wysłana informacja potwierdzająca przeprowadzenie bądź anulowanie szkolenia.
- Wraz z informacją potwierdzającą przeprowadzenie szkolenia online zostanie przesłany link z możliwością sprawdzenia połączenia z platformą. W przypadku jakichkolwiek problemów prosimy o kontakt: Szkolenia@dnvgl.com
- Na 30 min przed rozpoczęciem szkolenia zostanie wysłany link z dostępem do platformy na e-maile podane przez uczestników
- Wymagane jest stabilne łącze internetowe oraz sprawdzenie swoich systemów audio
- 1.4GHz Intel® Pentium® 4 lub szybszy (bądź równoważny) dla Microsoft® Windows® XP lub Windows 7
- 2GHz Pentium 4 lub szybszy (bądź równoważny) dla Windows Vista® Windows XP, Windows Vista, Windows 7 lub Windows 8 (32-bitowy/64-bitowy z 32-bitową przeglądarką)
- 512MB pamięci RAM (rekomendowane 1GB) dla Windows XP lub Windows 7; 1GB pamięci RAM (rekomendowane 2GB) dla Windows Vista lub Windows 8
- Wymagana przeglądarka Google Chrome
- Adobe® Flash® Player 11.3 dla wszystkich użytkowników (organizatorów, prezenterów, uczestników i administratorów). Dostępne porty 1935, 443 i 80