Kierunki i trendy w rozwoju sys. zarz. bezp. i jakością żywności/produktu

Warsztat doskonalący – kierunki i trendy w rozwoju systemów zarządzania bezpieczeństwem i jakością żywności/produktu

Warsztat jest dedykowany dla:
Pełnomocników systemów zarzadzania bezpieczeństwem żywności/produktu (opakowania, dobra konsumenckie)
Liderów i członków zespołów ds. bezpieczeństwa żywności/produktu

Cele

Warsztat opiera się o zmiany zachodzące w najważniejszych standardach dotyczących bezpieczeństwa żywności/produktu (ISO 22000, FSSC 22000, IFS Food, IFS HPC, IFS PACSecure, BRC GS for Food Safety, BRC GS Packaging Materials, BRC GS Consumer Products – dając możliwość przećwiczenia i przedyskutowania tematów z zakresu bezpieczeństwa i jakości żywności/produktu, które nabierają coraz większego znaczenia:
- kultura bezpieczeństwa i jakości żywności/produktu wg wytycznych GFSI
- food defence
- food fraud
- zarządzanie alergenami
- gotowość i reagowanie na sytuacje awaryjne, incydenty i problemy
- działania doskonalące w oparciu o analizę przyczyn źródłowych problemów i niezgodności
- zarządzanie środowiskiem mikrobiologicznym
- zapobieganie marnowaniu żywności
- nadzorowanie ciał obcych
- zarządzanie infrastrukturą

Odbiorcy

Pełnomocnicy systemów zarzadzania bezpieczeństwem żywności/produktu (opakowania, dobra konsumenckie)
Liderzy i członkowie zespołów ds. bezpieczeństwa żywności/produktu

Zobacz także

Szkolenia

Szkolenia

Zapoznaj się z naszą ofertą szkoleń