Skip to content

Global Standard for Food Safety wersja 8

Global Standard for Food Safety wydanie 8 został opublikowany 1 sierpnia 2018 r. w 10 językach, w tym w języku polskim. Certyfikacja na zgodność z wymaganiami wydania 8 Globalnej Normy Bezpieczeństwa Żywności rozpocznie się od 1 lutego 2019 roku. Globalna norma BRC dotycząca bezpieczeństwa żywności została opracowana w celu określenia kryteriów bezpieczeństwa, jakości i kryteriów operacyjnych wymaganych w organizacji produkującej żywność w celu wypełnienia zobowiązań w zakresie zgodności prawnej i ochrony konsumenta.

Co zyskujesz

Podczas szkolenia uzyskasz:

  • Praktyczną znajomość normy BRC FOOD v. 8,
  • Umiejętność dostrzegania różnic pomiędzy BRC 7 vs. BRC 8,
  • Umiejętność interpretacji wymagań standardu,
  • Wiedzę, jak wdrożyć wymagania normy.

Odbiorcy szkolenia

Odbiorcami szkolenia są pracownicy przemysłu spożywczego. Przede wszystkim osoby zajmujące się funkcjonowaniem systemu BRC FOOD oraz osoby pełniące funkcje związane z zapewnieniem bezpieczeństwa żywności w firmie. Odbiorcami szkolenia może być również nadzór produkcyjny oraz członkowie zakładowych zespołów ds. bezpieczeństwa żywności.

Zawartość szkolenia

  • Rozwój bezpieczeństwa produktów i kultury jakości w organizacji,
  • Sprecyzowanie wymogów dotyczących stref wysokiego ryzyka: high risk, high care, ambient highcare,
  • Rozszerzenie wymogów dotyczących monitorowania środowiska produkcyjnego – dla zakładów, które nie mają stref: high risk, high care, ambient high-care,
  • Rozwinięcie wymagań dla nadzorowania produkcji zlecanej do podwykonawców,
  • Nadzór nad wyposażeniem kontrolno-pomiarowym,
  • Zrozumienie wytycznych dotyczących zakładów produkujących karmy dla zwierząt domowych,
  • Benchmarking Global Food Safety Initiative (GFSI).

Co zyskujesz

Podczas szkolenia uzyskasz:

  • Praktyczną znajomość normy BRC FOOD v. 8,
  • Umiejętność dostrzegania różnic pomiędzy BRC 7 vs. BRC 8,
  • Umiejętność interpretacji wymagań standardu,
  • Wiedzę, jak wdrożyć wymagania normy.

Odbiorcy szkolenia

Odbiorcami szkolenia są pracownicy przemysłu spożywczego. Przede wszystkim osoby zajmujące się funkcjonowaniem systemu BRC FOOD oraz osoby pełniące funkcje związane z zapewnieniem bezpieczeństwa żywności w firmie. Odbiorcami szkolenia może być również nadzór produkcyjny oraz członkowie zakładowych zespołów ds. bezpieczeństwa żywności.

Zawartość szkolenia

  • Rozwój bezpieczeństwa produktów i kultury jakości w organizacji,
  • Sprecyzowanie wymogów dotyczących stref wysokiego ryzyka: high risk, high care, ambient highcare,
  • Rozszerzenie wymogów dotyczących monitorowania środowiska produkcyjnego – dla zakładów, które nie mają stref: high risk, high care, ambient high-care,
  • Rozwinięcie wymagań dla nadzorowania produkcji zlecanej do podwykonawców,
  • Nadzór nad wyposażeniem kontrolno-pomiarowym,
  • Zrozumienie wytycznych dotyczących zakładów produkujących karmy dla zwierząt domowych,
  • Benchmarking Global Food Safety Initiative (GFSI).

Sprawdź terminy najbliższych szkoleń

  Harmonogram szkoleń

Harmonogram szkoleń

Zapoznaj się z naszą aktualną ofertą szkoleń

  Harmonogram webinariów

Harmonogram webinariów

Zapoznaj się z naszą ofertą webinariów (PDF)

  Aktualności

Aktualności

Najnowsze wiadomości Business Assurance

 

O DNV - Business Assurance

Kilka słów o naszej organizacji

 

Kontakt Business Assurance

Masz inne pytania? Prześlij je do nas

 

RODO

Polityka prywatności DNV Business Assurance Poland

 

Ogólne Warunki Handlowe Szkoleń otwartych organizowanych przez DNV Business Assurance Poland Sp. z o.o.

Pobierz PDF

 

Instrukcja zapisu na szkolenia

Pobierz PDF