Audytor Wewnętrzny IFS v. 6.1 i BRC Food v. 8
Szkolenie jest interaktywne, obejmujące wykłady, warsztaty i dyskusje. Uczestnicy poprzez ćwiczenia opanowują wiedzę merytoryczną prezentowaną na szkoleniu.
Dlaczego warto wziąć udział?
Praktyczną umiejętność interpretacji wymagań norm IFS oraz BRC. Umiejętność interpretacji dowodów audytowych tak, aby odróżnić fakty od wniosków oraz formułować niezgodności tylko na podstawie faktów, a także potwierdzać zgodność z wymaganiami norm.
Uczestnicy szkolenia
Szkolenie skierowane jest do audytorów wewnętrznych oraz do kandydatów na audytorów wewnętrznych w organizacji, pełnomocników ds. zapewnienia jakości, członków zakładowych zespołów ds. bezpieczeństwa żywności, technologów żywności, a także innych osób chcących przeprowadzać audyty wewnętrzne systemu zarządzania bezpieczeństwem żywności wg norm IFS i BRC.
Program
Najważniejsze wymagania systemu IFS wersji 6.1 Główne zagadnienia uwzględnione w BRC Food v. 8 Interpretacja wymagań BRC Food v. 8 Metody i techniki wykonywania auditów wewnętrznych Obowiązki audytora wewnętrznego Planowanie i organizacja audytu wewnętrznego Komunikacja podczas audytu Gromadzenie i analizowanie dowodów z zachowaniem obiektywizmu Ocena i przedstawienie wyników audytu wewnętrznego Działania poaudytowe EgzaminDlaczego warto wziąć udział?
Praktyczną umiejętność interpretacji wymagań norm IFS oraz BRC. Umiejętność interpretacji dowodów audytowych tak, aby odróżnić fakty od wniosków oraz formułować niezgodności tylko na podstawie faktów, a także potwierdzać zgodność z wymaganiami norm.
Uczestnicy szkolenia
Szkolenie skierowane jest do audytorów wewnętrznych oraz do kandydatów na audytorów wewnętrznych w organizacji, pełnomocników ds. zapewnienia jakości, członków zakładowych zespołów ds. bezpieczeństwa żywności, technologów żywności, a także innych osób chcących przeprowadzać audyty wewnętrzne systemu zarządzania bezpieczeństwem żywności wg norm IFS i BRC.